Loubears skriverier

Här samlar jag allt jag har skrivit. Det kan vara allt från dikter till fanfictions. Mestadels kommer det vara fanfictions eftersom det är det jag håller på med mest.

We should all wear two lifesaving layers (Niam oneshot)

Kategori: One shots

När Liam är fjorton har han en vän som heter Andy.

Andy är allt som Liam alltid har velat vara, han är en av de coola typerna i skolan, han är snygg, han har fint hår och gnistrande ögon. Han finns även där när Liam behöver honom. Han är aldrig upptagen med varken skolan eller hemuppgifter. Ingenting egentligen. Han är Liams bästa vän, den vännen som Liam kan dela allt med.

När Liam är femton berättar hans mamma att Andy inte existerar, att han är ett fragment av Liams fantasi. Liam tror henne inte men Andy försvinner och Liam skriker och gråter men Andy kommer inte tillbaka.

När Liam är sjutton och ett halvt träffar han äntligen en till vän som är som Andy, den här gången är det en tjej och hon heter Danielle. Hon har långt, vackert krulligt hår och mörk hy som Liam älskar. Den påminner honom om sand, om mjuk vit sand som bara kan hittas i de finaste delarna av världen. De spenderar den mesta tiden tillsammans och snart är Liam övertygad om att Danielle är hälften ängel, hälften människa och han följer alla hennes ord även när hon inte är där. Andra människor som Liam känner tycker inte om Danielle som Liam gör, men de känner henne inte. De känner inte den vackra Danielle som alltid finns där när ingen annan förstår honom. De vet inte om att Danielle är den enda som kan få honom att fungera ordentligt.

När Liam är arton mår han inte så bra. Hans klasskompisar är emot honom och ingen tror på honom när han berättar att Danielle finns, att hon sitter bredvid honom i klassrummet. Han pekar på henne och säger att hon sitter där och ler mot klasskompisarna men de tror honom inte. Andra människor försöker säga till honom vad han ska göra, de försöker få honom att göra något annat och han vill inte lyssna men samtidigt vet han inte hur han ska säga emot. De pratar för högt.

De stänger in honom i ett mentalsjukhus. De ger honom piller. De diagnosiserar honom med schizofreni.

Och Danielle hälsar inte på honom längre.

När Liam kommer ut ur sjukhuset så går allt lite bättre än förut, han börjat på college och där är han mer öppen inför folk och han hänger med sina nya vänner precis som han gjort med Andy och Danielle. Dock låter han ingen komma för nära, han är för rädd att de ska lämna honom när de väl gör det.

När Liam är tjugofem blir han kompis med Niall Horan. Han hänger med honom precis som han gjort med sina vänner från college. De går ut och äter, de går på bio, de shoppar i city, ibland lagar de mat tillsammans och ibland kommer Niall och hälsar på honom när han är på jobbet. Ibland försvinner Niall iväg på turné men det gör ingenting för Niall är inget speciellt. Tills han blir det.

En dag är Nialls rufsiga blonda hår, blå ögon och bleka hud något som alla andra miljarder människor har men dagen efter tillhör de bara Niall och ingen annan.

Ibland ser Liam Niall i spegeln och han tycker om det. Han tycker om att se Nialls blonda hår, han tycker om att se hans blå ögon som är lika vidsträckta som rymden och de håller minst lika mycket hemligheter som Pandoras ask, han tycker om att se Nialls röda läppar. Ibland rör han vid dem på spegeln, men bara när han vet att Niall inte ser.

En dag har Niall glömt sin röda polotröja hemma hos Liam, först blir Liam irriterad och tänker på vilken slashas Niall är, att han alltid är så glömsk och motvillig mot allt som inte har med mat att göra, men sedan tänker Liam att han kanske ska ta på sig den, den luktar Niall och Liam saknar honom otroligt mycket. Han tar på sig tröjan och ser på sig själv i spegeln med den röda polotröjan. Nialls lukt skänker honom ett lugn som inget annat kan ge honom och han lägger sig ned på sängen och somnar.

Nästa morgon är det dags för One Directions världsturné och Liam kommer på sig själv att han inte vill att Niall ska åka. Han frågar om Niall vill sova över, det vill han och Liam gör frukost nästa morgon till dem båda för att få honom att stanna ett litet längre tag. Niall ler bara åt Liam när han kommer in med frukostbrickan i gästrummet där Niall sovit, hans blå ögon glimrar och hans sticker ut sin röda tungspets för att slicka sig om läpparna. Liam vill bita tag i den där tungan och kyssa de där röda läpparna men han vågar inte, han vill inte komma för nära.

”Jag kommer skicka dig ett vykort och ett brev”, säger Niall när han ätit frukost och inte kan förlänga sin vistelse längre, Liam svarar ett hest ”tack” och kramar honom hårt och försöker komma på hur det hade varit om han kysst honom.

Liam ringer och skickar sms till Niall men det lovade vykortet och brevet kommer aldrig på posten. Liam väntar och väntar genom hela sommaren men inget brev från Niall Horan kommer från brevbäraren. Han saknar honom nästan för mycket och det skrämmer honom, det slår honom en dag när han tittar på TV att han kanske har blivit för fäst vid den blonde irländaren. Han undrar om Niall kommer att försvinna en dag precis som Danielle och Andy men han tanken får hans andetag att fastna i halsen och obehag att rinna över honom så han låter den tanken gå och försvinna.

En vecka senare kommer tanken igen och den här gången hittar han ett sätt för att få den att försvinna för alltid – han tänker på hur ofta Niall är med i tidningen och i reklamer på TV tillsammans med de övriga medlemmarna av One Direction, han tänker på hur ofta han hör Nialls ”chinny-chin-chins” solo i ”Kiss you” – och han fastslår att Niall måste vara riktig.

När Niall kommer tillbaka har Liam fortfarande inte fått brevet eller vykortet, men det gör ingenting för Liam har saknat honom allt för mycket. De är i Liams hus den natten och äter hämt-mat och kollar på Toy Story.  Niall säger att han fryser så Liam går och hämtar den finaste filten han har, en grå flisfilt, och lägger den över dem båda. Nialls huvud faller mot Liams axel och Liam blir så lycklig så att han får mer mod än vad han någonsin har haft.

”Niall?” viskar han tystlåtet och Niall lyfter på sitt blonda huvud och viskar ett hest ”Ja?”
”Jag vill kyssa dig”, säger Liam och Niall blinkar några gånger innan han nickar och säger ”okej”

Liam lutar sig fram mot Niall och kysser hans röda läppar.

Niall är vacker och hans läppar är vackra och han tänker att kyssen ska vara vacker den också men det håller inte så länge. Nialls läppar är våta och röda och hans tunga är sökande och behövande och Liam är likadan. Liam borrar in sina fingrar i Nialls mjuka hår och leker med sin tunga i Nialls mun och Niall stönar och Liam stönar och han lägger sig över Niall och trycker sig mot honom och fortsätter att kyssa honom men det slutar där. Fast det gör ingenting, Liam har redan fått mer än vad han önskade och han känner sig otroligt nöjd med det.

Nästa dag kommer Liams mamma och hälsar på, hon märker att Liam är glad och det gör henne glad också men när hon går in i badrummet och ser den oöppnade burken med piller blir hon ledsen. Hon vänder sig mot Liam och Niall som har armen runt Liams axlar och tittar strängt på Liam.

”Varför har du inte tagit dina piller Liam?” frågar hon med måttlig irritation i rösten och Liam rycker på axlarna och skakar på huvudet.

”Jag behöver dem inte, jag känner mig frisk här”, säger han och pekar på sitt huvud och ler, Nialls håller honom hårdare men mamman tror inte på honom. Hon ringer till Liams psykolog och han får nya tider och träffar psykologon ett par gånger, han får även nya piller som han börjar ta och Niall slutar hälsa på honom. Det är lite konstigt men han försöker att inte tänka på det, han utesluter sina oroande tankar och tänker istället att Niall har mycket att göra med bandet, men när några dagar blir till veckor börjar Liam bli oroad på riktigt.

Han ringer Niall flera gånger och skickar flera sms men han får inga svar. Tillslut blir han så orolig så att han trakasserar Zayn på Twitter och twittrar honom flera gånger och frågar vart Niall är, vart han tagit vägen, han kan ju fortfarande gå in på hans Twitter och se hans senaste tweet om deras nya skiva men varför tweetar ni aldrig tillbaka till honom, varför hör han inte av sig till mig, det blir många varför men inga svar. Tillslut blir han blockad av Zayn och de övriga medlemmarna i One Direction men inte Niall. Niall fortsätter tweeta om bandets upptåg tillsammans och han annonserar om deras nästa turné nästan varje dag och Liam tweetar alltid tillbaka.

Så småningom börjar Liam bli galen av att inte få veta varför Niall inte svarar honom så han ringer till sin syster Ruth. Han känner hur nervositeten springer likt myror över hans hud medan signalerna går fram och tillslut svarar Ruth och Liam nästan skriker sin fråga så fort hon svarar.

”Var är Niall från One Direction?”

”Vem är Niall?”

Ruth skrattar åt Liams häftiga inandning och han hör hur Nicola kommer gående och tar över telefonen och hon frågar om han mår bra.

”Har de kickat ut Niall från bandet eller?” frågar han för han vet att Nicola kommer förstå, hon vet vem Niall är. Fan, alla vet vem Niall är! Han är med i världens största pojkband! Tanken får honom att bli ledsen dock, för om Niall blivit kickad så vet Liam hur ledsen han är och han vill vara där för honom.

”Det har aldrig varit någon Niall i One Direction, vad är det du pratar om Liam? Det har bara varit tre av dem.”

Det tar några minuter innan Liam tänker att Nicola kanske har rätt. Och bara en minut tills han får svårt att andas.

 

Kommentarer

  • Cim säger:

    Förklara för mig fina människa; kan man bli kär i ord? I så fall har du lyckats. Istället för att gråta ler jag nu, varför vet jag inte. Troligen är det för att jag ser Liams självsäkra ögon möta resten av världens förvirrarade uttryck. Inatt somnar jag leendes, tack! :)

    2013-01-03 | 02:17:58
  • Fanny säger:

    Omg, sjukt bra! Mera!

    Svar: Det kommer inte mer, den är såhär lång :)
    Loubear

    2013-01-03 | 11:34:55
  • elina sw säger:

    Jättebra! lägg ut mer fort :3

    Svar: Det kommer inte mer, den är såhär lång och slutar så :)
    Loubear

    2013-01-03 | 15:05:00
    Bloggadress: http://eelinasw.blogg.se
  • Ida säger:

    Mmmeerr

    2013-01-03 | 20:50:01
  • Lovisa säger:

    När ska du skriva mera? Alltså andra!! Måste läsa flera
    Så sjukt bra är dem!!! Du är en begåvning, när jag läste Three months of music var jag tvungen att stanna och fråga mig själv om det var riktigt eller en historia bara!! Man lever sig verkligen in i dina texter!!
    Gud asså älskar verkligen dina noveller/oneshot

    Svar: Tack så jätte mycket för din fina kommentar! Tyvärr kommer jag inte skriva något mer, det här är bara en oneshot vilket menas med att det bara är ett kapitel och att den slutar som den slutar liksom. Puss på dig!
    Loubear

    2013-01-06 | 03:31:29
  • Wilma säger:

    Gråter, så mycket.

    Svar: Aww lilla du :(
    Loubear

    2013-01-06 | 22:09:33
    Bloggadress: http://wilmaschmid.blogg.se
  • oneperfection säger:

    Riktigt underbar, har lust att gråta...

    2013-09-15 | 11:20:16
    Bloggadress: http://oneperfection.wordpress.com

Kommentera inlägget här: